Aloe Sakızı Nedir?

...

Aloe ve aloe vera jeli zamkı farklıdır ancak sıklıkla karıştırılır.

Aloe sakızı, çoğu aloe bitki çeşidinden elde edilen sarı, kalın, yapışkan ve acı bir özsudur. Endüstriyel olarak aloe lateks olarak da adlandırılır. Bu, birçok antiseptik özellik içeren ve aloe yaprağı kırıldığında elde edilen popüler jel ile karıştırılmamalıdır.

Bitki

Aloe, Afrika ve Arap yarımadasına özgü bir bitkidir. Cinsinde 400'den fazla tür vardır. Bununla birlikte, bitkinin farklı çeşitleri ve türleri Güney Afrika, Kenya, Venezuela ve Meksika'daki büyük çiftliklerde tarımsal ürünler olarak yetiştirilmektedir.

Sakız

Aloe sakızı, tüm aloe bitki yapraklarının içinde bulunur. Bitkinin floemini ve ksilemini çevreleyen perisilik hücrelerde bulunur. Bu cinsin çoğu türü özü üretir. Bununla birlikte, aloe barbadensis değirmeni, aloe secundiflora ve aloe forex en kaliteli sıvıyı üretir. Aloe yaprağından elde edilen aloin, bir zamanlar müshil ürünlerde kullanılan yaygın bir bileşendi. Bununla birlikte, aloe yaprağının bu bileşeni FDA tarafından yasaklandı ve genellikle işleme prosedürü sırasında çıkarılır. Bu bileşenin aşırı yutulması, kalın bağırsağı tahriş ederek katartik reaksiyona yol açabilir.

Kullanımları

Özsu veya sarı meyve suyu (sakız) kozmetik ve farmasötik endüstrilerinde banyo tuzları ve yağları şeklinde kullanılmak üzere ham üründen rafine edilir, vücut yağları, sabunlar, kremler, losyonlar ve ülserleri, diyabeti, Crohn hastalığı, ülseratif kolit, sedef hastalığı ve genital tedavisi için kullanılan sayısız ilaç Herpes.

smihub