Bezoek het 'Cocoon House', een uniek, bochtig huis op Long Island

Na ijverig te hebben gezocht naar een bedrijf dat de ongebruikelijke ronde houten spanten kon leveren, ontdekte het team Unalam, een bedrijf in het nabijgelegen Upstate New York dat de uitdaging zou kunnen aangaan. 'De constructietechnieken en het proces dat ook tot de dubbelgekromde geometrie van het huis heeft geleid als het LEED-certificeringsproces waren uitdagende leerervaringen voor ons allemaal, "Edwards Anker zei.

Als u het Cocoon House binnenstapt, gebouwd als vakantiehuis op Long Island, is het alsof u een stap naar de toekomst zet. Maar het ontwerp is geïnspireerd door vele ideeën uit de geschiedenis, waaronder ronde huizen van verschillende inheemse gemeenschappen.

Buiten biedt een neutraal palet de ideale achtergrond voor de kleurrijke aspecten van het huis. 'Inheems strandgras, lokale cederhouten bekleding en [een] doorlatende grijze grindoprit creëren een eentonig palet van rustgevende lavendel- en grijstinten', zei Edwards Anker.

De Beanie Sofa (gemaakt van linzen) ontworpen door Nea Studio, definieert de woonkamerruimte en biedt comfortabele zitplaatsen voor de energiezuinige open haard. De verwarmings- en koelsystemen van het huis zijn ontworpen om zo milieuvriendelijk mogelijk te zijn. Een glazen gevel op het zuiden biedt meer dan een schilderachtig uitzicht op de oceaan - het fungeert ook als passieve verwarming voor thuis.

Milieuvriendelijk en LEED-gecertificeerd, de ronde behuizing van het huis is inherent milieuvriendelijker dan een typisch huis, aangezien er minder materialen werden gebruikt voor de bouw en er minder energie wordt gebruikt om de woning te verwarmen en te koelen huis. Het team gebruikte geen constructiestaal, maar verving hout, wat de CO2-uitstoot die werd gebruikt bij de verwerking van de bouwmaterialen verlaagde. Door hout te gebruiken, heeft het ontwerp een natuurlijkere uitstraling - van binnen en van buiten.

De doorschijnende dakramen in de gang zijn geïnspireerd op Goethe's kleurentheorie. Kleuren variërend van vermiljoenrood (om rust aan te geven) tot lichtgeel (om activiteit aan te geven), volgen door de gang en naar de slaapkamer.

Een minimaal interieurontwerp valt samen met de filosofie van de constructie: zeer functioneel, overzichtelijk en geïnspireerd door de natuur. Een op maat gemaakt hout kaptafel is gekoppeld aan Nea Studio's Gekristalliseerde stoel, gemaakt van gebogen gerecycled aluminium.

smihub