Een Belgisch koppel bouwt een lichtgevulde toevoeging bijna 10 voet onder de grond

Uitbreiden

woongedeelte
Afbeelding tegoed: David Dumon

Toen een koppel van in de veertig besloot hun huis in Leuven, België, uit te breiden, zagen ze het als een kans om hun passies - sport, reizen en boeken - in een nieuwe ruimte te brengen.

Maar voordat ze die details konden verwerken, moesten ze erachter komen hoe ze moesten omgaan met de lastige locatie voor de toevoeging, die bijna 3 meter onder straatniveau naast hun tuin lag. Architect Rob Mols dacht dat een raamgevulde uitbreiding rond de patio zou werken, en hij werkte samen Studio K om ervoor te zorgen dat de architectuur en het interieur in perfecte harmonie zouden zijn.

Mols had grenen geselecteerd voor de plafonds en zwarte panelen met aluminium kozijnen voor een groot deel van de muren, die Studio K aanvulde met lichtgrijze gepolijste betonnen vloeren. "Het reflecteert het natuurlijke zonlicht, geeft rust aan de ruimte en contrasteert mooi met andere materialen", aldus Karlien Heremans, de oprichter van Studio K. Vervolgens hebben ze de lichte locatie - met een bibliotheek en een fitnessruimte - uitgerust met veel opslagmogelijkheden om de vele boeken en souvenirs van de eigenaar te laten zien. Het was een creatieve oplossing voor een onconventioneel probleem en het staat nu vol met herinneringen aan de favoriete dingen van het paar.

Uitbreiden

Huiskamer

1 van 9

Huiskamer

De gepolijste betonnen vloeren van de woonkamer lopen door naar de patio en zorgen voor continuïteit tussen de twee ruimtes.

Afbeelding tegoed: David Dumon

Uitbreiden

Eethoek

2 van 9

Eethoek

Vintage meubels uit het midden van de eeuw en een huidtapijt voegen warmte toe aan de eetkamer en vullen het zichtbare grenen plafond en de balken aan.

Afbeelding tegoed: David Dumon

Uitbreiden

Keuken

3 van 9

Keuken

Het echtpaar wilde de keuken kunnen afsluiten, dus voegde Haremens witte schuifdeuren toe om het gedeelte dat de muur bekleedt te verbergen als het niet in gebruik is.

Afbeelding tegoed: David Dumon

Uitbreiden

Bibliotheek

4 van 9

Bibliotheek

Gebeitst eiken planken bieden veel opslagruimte voor boeken in de bibliotheek. De grote tafel kan worden gebruikt als bureau of voor entertainment.

Afbeelding tegoed: David Dumon

Uitbreiden

Trappenhuis

5 van 9

Trappenhuis

De zwevende trap leidt van de bibliotheek naar het tuinniveau en het open ontwerp laat licht door naar de ruimte eronder.

Afbeelding tegoed: David Dumon

Uitbreiden

Slaapkamer

6 van 9

Slaapkamer

"De vormen van de plafonds waren erg aanwezig in het interieur, dus we werkten met zachtere materialen en kleuren", aldus Heremans. De muren van de slaapkamer zijn geschilderd in dezelfde kleur als de tegels die de douche bekleden.

Afbeelding tegoed: David Dumon

Uitbreiden

Badkamer

7 van 9

Badkamer

De slaapkamer en badkamer zijn gescheiden door een strakke witte dubbele wastafel.

Afbeelding tegoed: David Dumon

Uitbreiden

Douche

8 van 9

Douche

Donkergroen Winckelmans tegels langs de douche. 'Zijn bolvormige vorm creëert een kleine intieme spa-retraite met een koepel in het plafond', merkte Heremans op.

Afbeelding tegoed: David Dumon

Uitbreiden

Sportschool

9 van 9

Sportschool

Zwart-witfoto's worden getoond in de sportschool, die zich aan de andere kant van de patio bevindt.

Afbeelding tegoed: David Dumon
smihub